Treenaa nyrkkeilykehän ulkopuolella

Jokainen menestyvä ja asialleen omistautunut nyrkkeilijä tietää, että kehässä pärjääminen vaatii monipuolista kuntoilua myös sen ulkopuolella. Muiden lajien harjoittelu nyrkkeilytreenien ohella on paikallaan monestakin syystä. Monipuolinen harjoittelu pitää tylsistymisen loitolla ja kehittää taitoja sekä kuntoa monipuolisesti.

Pyöräily nyrkkeilyharjoittelun tukena

Pyöräily on loistava liikuntamuoto, jolla tiedetään fyysisten hyötyjen lisäksi olevan positiivisia vaikutuksia myös henkiseen jaksamiseen. Laji sopii melkeinpä kenelle tahansa aina liikunnallisempaa elämää aloittelevasta sohvaperunasta paatuneeseen urheilijaan. Pyöräily täydentää erinomaisesti myös nyrkkeilijän treeniä.Kesäisin salilla huhkiminen ei välttämättä maistu, vaan alavartalon lihasten kehittäminen on mukavampi hoitaa ulkoilmassa liikkumalla. Pyöräilyssä alavartalon lihakset saavat harjoitusta todella monipuolisesti ja kunto nousee kohisten. Positiiviset vaikutukset näkyvät taatusti nyrkkeilykehässä.Tarmokas liikkuja polkee myös talvisin, ja hieman haastavammassa säässä pyöräily tuokin harjoitteluun usein enemmän tekemisen meininkiä. Jos tavanomainen maantiepyöräily ei riitä, voi kaksipyöräisen päällä harrastaa monipuolisemminkin. Pyöräily sopii polkemisen intensiteetistä ja pyöräilijän tavoitteista riippuen niin kovaksi kestävyysliikunnaksi ja lihasten kuormittajaksi kuin lempeäksi palauttavaksi treeniksikin. Vain harva laji antaa näin monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin tavoitteisiin pääsemiseen.

Laji, joka ei vie aikaa nyrkkeilyyn panostamiselta

Jos omaa kaksipyöräistä ei ole, kynnys pyöräilyn aloittamiseen on tietysti korkeampi kuin vaikkapa juoksulenkille lähtemiseen. Hankinta on kuitenkin monesti erittäin kannattava, koska hyvä polkupyörä käy paitsi urheiluvälineestä myös ajoneuvosta. Kaiken lisäksi aikaa ja vaivannäköä ei välttämättä edes tarvitse uhrata polkupyöräkaupoilla pyörimiseen, sillä pyöräilyyn liittyvät hankinnat voi hoitaa näppärästi myös netissä. Cykelkraft on hyvä esimerkki nettikaupasta, josta saa helposti hankittua paitsi polkupyörän myös kaikki tarvittavat pyöräilyyn ja pyörän huoltoon liittyvät varusteet.Sen lisäksi, että itse polkupyörän hankkiminen on parhaimmillaan todella helppoa ja nopeaa, on pyöräily muutenkin kiireiselle ihmiselle sopiva laji. Sen sijaan, että treenille pitäisi varata kokonaan oma aikansa, hoituu se paikasta toiseen liikkuessa kuin siinä sivussa. Työmatkapyöräily tai vaikkapa treeneihin polkeminen onkin monen nyrkkeilyharrastajan valinta. Monessa tapauksessa perille pääsee kaiken lisäksi nopeammin kuin vaikkapa julkisia liikennevälineitä tai jopa autoa käyttämällä. Tällaisia arjen konkreettisia hyötyjä ei monesta muusta nyrkkeilyä tukevasta lajista saa.