Muay Thai Nokia https://muaythainokia.com Mitä on thainyrkkeily Thu, 28 Dec 2023 08:30:03 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Hanki defibrillaattorit koulutustilaan https://muaythainokia.com/hanki-defibrillaattorit-koulutustilaan/ Thu, 28 Dec 2023 06:30:00 +0000 https://muaythainokia.com/?p=85 Defibrillaattorit ovat hätätilanteissa elintärkeitä laitteita ja niiden nopea saatavuus esimerkiksi sydänpysähdystapauksissa voi olla ratkaiseva henkiä pelastava tekijä.

Esimerkiksi koulutustiloihin ja työpaikoille on syytä harkita laitteen hankkimista, jotta ensiapua edistäviä tekijöitä on otettu osaksi työ- ja koulutustilojen turvallisuutta. katso lisää täältä. Seuraavaksi on lueteltu muutamia seikkoja, miksi defibrillaattorin hankkiminen on erittäin hyödyllistä:

  1. Nopea reagointi hätätilanteessa: Koulutustiloissa tapahtuvissa hätätilanteissa voi defibrillaattorin saatavuus olla ensiarvoisen tärkeää, jotta mahdollisiin terveyttä uhkaaviin kriisitilanteisiin osataan varautua tarpeeksi nopeasti ja tehokkaasti. Ripeä laitteen käyttöönotto voi ratkaista henkilön tilan elämän ja kuoleman väliltä.
  2. Koulutuksen tarjoaminen: Kun defibrillaattori on asennettu koulutustilaan, se mahdollistaa henkilökunnan kouluttamisen laitteen oikeanmukaiseen käyttämiseen. Sen ansiosta valmius hätätilanteessa toimimiseen on sujuvaa ja nopeaa.
  3. Turvallisuus: Erilaisten koulutustilanteiden aikana voi esiintyä ennalta-arvaamattomia terveysongelmia. Laitteiden helppo saatavuus varmistaa potilaiden auttamisen hätätilanteessa nopeasti.
  4. Koulutusstandardit ja -luokitus: Osa erilaisista koulutusohjelmista voi vaatia, että laite on osa turvallisuusmääräyksiä ja -vaatimuksia, jolloin defibrillaattorin on löydyttävä koulutustilasta.

Defibrillaattorilaitteiden hankkiminen työ- ja koulutustiloihin on erittäin iso osa turvallisuutta sekä vastuullisuutta lisäävä valinta. Niiden avulla nopea ja tehokas ensiapu on välittömästi kaikkien saatavilla ja sen avulla voidaan pelastaa useita ihmishenkiä. Henkilökunnan kouluttaminen laitteiden käyttämiseen on suotavaa, jotta laitetta käyttävät osaavat toimia tehokkaasti hätätilanteissa ja potilaalle saadaan annettua tarvittavaa ensiapua ennen mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

]]>
Amirkhanin jalanjäljissä https://muaythainokia.com/amirkhanin-jalanjaljissa/ Mon, 13 Jun 2022 08:35:12 +0000 https://muaythainokia.com/?p=82

Mitä sinä näet, kun katsot MMA ottelijaa? Näppärät jalat, lihaksikkaan, kepeästi liikkuvan kehon, tarkat aistit ja tuiman katseen. Kepeästi liikkuvan ottelijan taustalla on kymmeniä tuhansia harjoitustunteja ja treenisalilla vietettyjä päiviä. MMA on lyhenne sanoista Mixed Martial Arts, suomalaisittain puhutaan yleisemmin vapaaottelusta.

Lajia sanotaan myös maailman nopeiden kasvavaksi urheilulajiksi. Hyväksi vapaapainijaksi tullaan harjoitellemalla ja harjoittelemalla vielä lisää. Vaikka otteluerä kestää enintään viisi minuuttia, aika on ottelijalle pitkä ja vaatii kovaa fyysistä kuntoa. Laji on kuitenkin ennen kaikkea tekniikkalaji, eikä pelkkä fyysinen kunto riitä peittoamaan vastustajaa.

Kenelle laji sopii?

Jos olet valmis kurinalaiseen elämään, kovaan harjoitteluun ja sinulla riittää kunnianhimoa, MMA on sinua varten. Laji ei ole heikkohermoisille, sillä loukkaantumisia sattuu. Kamppailulajitausta on plussaa, mutta ei välttämätön. Vapaaottelussa yhdistyy eri kamppailulajeista tutut liikesarjat, joiden omaksumista helpottaa, mikäli olet harrastanut aiemmin esim. lukkopainia, brasilialaista jujutsua tai thainyrkkeilyä. Treenaamisen keskiössä on erityisesti näppärä jalkatyöskentely, erilaiset potkut ja lyönnit sekä pysty- että mattopaini. Lajista voisikin sanoa, että se on enemmän elämäntapa kuin harrastus. Se vaatii loputonta halua kehittyä paremmaksi ottelijaksi.

Suomalaista menestystä maailmalla

Vastustajan heikkouksien löytäminen ja niihin nopea reagointi on avain menestykseen. Lajissa on maailmanlaajuisesti pärjännyt loistavasti Amirkhanin lisäksi myös mm. suomalainen Teemu Packálen, joka on niittänyt mainetta maailman painikentillä. Liikelahjojen laaja valikoima verkossa mahdollistaa vapaaotteluseurojen näkymisen myös treenisalien ulkopuolella.

]]>
MMA:ssa loukkaantuminen https://muaythainokia.com/mmassa-loukkaantuminen/ Tue, 29 Sep 2020 13:41:17 +0000 https://muaythainokia.com/?p=67 MMA on hyvin intensiivinen ja vaativa laji, jossa loukkaantumisia tulee eteen väistämättä. Loukkaantumisista toipuu usein melko nopeasti ja monet niistä ovat ehkäistävissä oikeanlaisella harjoittelulla ja turvallisia harjoitusmuotoja noudattamalla. On kuitenkin tärkeää, että oli loukkaantuminen sitten pieni tai iso, siitä on toivuttava kunnolla. Kannattaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa oikeasta tavasta toipua ja siitä, kuinka paljon esimerkiksi lepoa vamma vaatii. Tärkeintä on kunnollinen palautuminen, ennen paluuta MMA:n pariin.

Vuodelevossakin voi keksiä tekemistä

Lähes kaikki urheiluvammat vaativat usein lepoa. Pienissä vammoissa riittää usein muutama päivä, suuremmat taas voivat vaatia jopa kuukausien toipumisen. Vuodelepo on usein vain pieni osa toipumista, mutta se on kuitenkin tärkeää, sillä elimistön on annettava parantaa vaurio rauhassa. Vuodelevossakin voi kuitenkin keksiä itselleen tekemistä, esimerkiksi pelaaminen. Monet nettikasinoiden pelit, kuten pokeri ja Videoslots -pelit ovat erittäin hyvä tapa kuluttaa aikaa ja niiden parissa muutama päivä kuluu levossa ennen kuin huomaakaan.

Kevyt liikunta nopeuttaa palautumista

Kun määrätty aika vuodelevossa on kulunut, voi liikuntaa alkaa harrastaa kevyesti. Aluksi on tärkeää olla rasittamatta vaurioitunutta kohtaa liikaa. Jos vuodelevossa on oltu pitkään, on muutoinkin hyvä aloittaa liikunta varovasti, sillä liian nopeasti aloittaminen voi johtaa rasitusvammoihin ja uusiin loukkaantumisiin. Kevyt liikunta, vaurioituneen kohdan vähittäin vahvistaminen ja kärsivällinen treenaus ovat hyviä keinoja päästä takaisin MMA:n pariin. Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina keskustella lääkärin ja valmentajan kanssa, onko valmis palaamaan MMA:han.

]]>
Muay thai aloittelijoille https://muaythainokia.com/muay-thai-aloittelijoille/ Wed, 22 Apr 2020 10:32:04 +0000 https://muaythainokia.com/?p=60 Thaimaan kansallisurheilulaji, thainyrkkeily eli viralliselta nimeltään muay thai on lihaskuntoa, kestävyyttä ja voimaa kehittävä pystyottelulaji. Sen monipuolisiin tekniikoihin kuuluvat pystypainin lisäksi erilaiset potkut ja polvipotkut, lyönnit ja kyynärpäälyönnit sekä kiinniotto- ja puolustustekniikat. Muay thai on fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia vaativa kamppailulaji, jossa tarvitaan taidon ja tekniikan lisäksi myös taktiikkaa.Muay thaita harjoitellaan monipuolisesti ja siitä onkin kehittynyt erittäin suosittu kuntoilun muoto myös harrastajille, jotka eivät tähtää kilpailuihin. Aloittelijan kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä oman alueensa viralliseen muay thai -jäsenseuraan, jotka on listattu Suomen Muay thai -liiton sivuilla ja joita löytyy kaikista suurimmista kaupungeista. Muay thai sopii lajina niin nuorille kuin vanhemmillekin. Kaikille ikäryhmille löytyy kursseja myös aloittelijoille.

Aloittelijan varusteet

Aloittelijan ensivarusteiksi riittävät normaalit sisäliikuntavaatteet unohtamatta hikipyyhettä ja vesipulloa. Kenkiä ei tarvita, sillä lajia harrastetaan avojaloin. Alkeiden jälkeen harjoittelussa siirrytään enemmän paritekniikkaan, jolloin harjoituksissa tarvitaan jo hanskoja ja erilaisia suojia, ettei loukkaantumisia pääse sattumaan. Tärkeimpiä ovat sääri-, hammas- ja alasuojat sekä naisille että miehille. Yleensä seurat suosittelevat myös pääsuojia ja käsisiteitä hanskojen lisäksi. Lajinomaiset väljät shortsit ovat tarpeen varsinkin potkuharjoituksissa, sillä liian tiukat housut liimautuvat ihoon ja haittaavat harjoittelua. Kuten jokaisessa urheilulajissa, myös muay thaissa voi sattua vahinkoja ja siksi seurat edellyttävät, että jokainen harrastaja hankkii itselleen lisenssin. Voit valita vakuutuksettoman harrastajalisenssin tai vakuutuksellisen thainyrkkeilylisenssin. Vaihtoehdot ja hinnat löytyvät Suomen Muay thai -liiton sivuilta ja lisenssi ostetaan Suomisportin kautta.

Treenivaatteiden valinta

Muay thaista tulee helposti elämäntapa jo senkin vuoksi, että treeneissä kuluu usein ainakin pari-kolme iltaa viikossa. Hien pintaan nostavassa urheilulajissa onkin tärkeää, että treenivaatteet ovat aina puhtaina ja siistinä harjoituksiin lähtiessä. Helpoiten se onnistuu, jos on treenejä varten oma treenikassi, joka pitää kaiken järjestyksessä erottaen puhtaat vaatteet hikisistä ja, jonne mahtuu myös pyyhe sekä muut pesuvarusteet. Treenivaatteiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin harrastuksen edetessä pidemmälle. Vaatteiden materiaalit ja kestävyys sekä tekniset ominaisuudet ovat tärkeitä, sillä materiaalien on hengitettävä ja siirrettävä harjoituksissa syntyvä hiki ihon pinnasta pois treenauksen aikana. Vaatteiden on myös kestettävä käyttöä ja hankausta, eikä vaate saa rajoittaa kehon liikeratoja esimerkiksi potkuharjoituksissa.

]]>
Treenaaminen lempijalkapallojoukkueen treenivaatteissa https://muaythainokia.com/treenaaminen-lempijalkapallojoukkueen-treenivaatteissa/ Wed, 03 Jul 2019 10:34:27 +0000 https://muaythainokia.com/?p=50 Treenaaminen itselle rakkaan lajin parissa on motivoivaa ja palkitsevaa. Itsepuolustus- ja taistelulajien treenaajat ovat usein erittäin säntillisiä treenaajia, ja omasta lajista muodostuu lähes elämäntapa. Harjoitukset voivat viedä valtaosan viikon illoista, eikä se paina, sillä oma laji on niin tärkeä, että sille uhrataan mielellään ne tunnit, jotka muutoin voisivat kulua sohvan pohjalla tv-sarjoja katsellen.Vaikka se oma laji onkin kaikkein tärkein ja sille omistetaan isoin osa omasta vapaa-ajasta, ei se suinkaan tarkoita, etteikö muita urheilulajeja olisi olemassa tai etteivätkö ne kiinnostaisi taistelulajien harrastajia. Useat harrastajat ovat kokonaisvaltaisesti kiinnostuneita urheilusta ja hyvinvoinnista sen kaikissa muodoissa. Esimerkiksi kuningaslaji jalkapallo herättää intohimoa myös itsepuolustuslajien harrastajien keskuudessa.

Laadukkaan treenivaatteen ominaisuudet

Jokainen liikuntaa säännöllisesti ja intensiivisesti harrastava tietää, että varusteiden ja vaatteiden merkitys ei ole suinkaan vähäteltävissä. Treenivaatteille asetetaan huomattavasti vaativampia kriteerejä kuin mille tahansa arjessa käytettävälle vaatteelle. Kukapa tietäisi paremmin, miten tehdä hyviä treenivaatteita, kuin miljoonapelejä pyörittävät jalkapallojoukkueet. Esimerkiksi Liverpool-faneja hemmotteleva Samdodds myy vaatteita, joita itse joukkueen jäsenetkin käyttävät harjoituksissaan.Oikeanlainen varustelu tekee treenaamisesta mukavampaa, turvallisempaa ja motivoivampaa. Materiaalien valinta, vaatteiden kestävyys ja tekniset ominaisuudet ovat tärkeitä varsinkin, kun puhutaan vaativista urheilulajeista. Hengittävät materiaalit siirtävät hien ihon pinnasta pois, lujat materiaalit kestävät kovempaakin nujuamista ja oikein suunniteltu vaate ei rajoita kehon liikeratoja laajemmissakaan liikkeissä. Jos vaate sen lisäksi vielä näyttää hyvältä, ollaan lähellä täyttä kymppiä.

Jalkapallojoukkueiden treenivaatteet

Jalkapalloa ammatikseen pelaavien urheilijoiden suosimat vaatteet ovat varmasti laadultaan kovaa tasoa, sillä niille asetetaan todella tiukat kriteerit. Voidaan siis olla varmoja, että vaate kestää myös rankempien lajien kovia vaatimuksia. Sen lisäksi oman lempijoukkueen nimen kantaminen tuo ylimääräisen lisälatauksen treeniin – onhan se hienoa voida tunnustaa oman joukkueen värejä ja tuoda sille näkyvyyttä treenikavereiden keskellä.Jalkapallojoukkueiden treenivaatteet eivät palvele vain itse treenihetken tarkoituksia, vaan niistä löytyy mukavia vaihtoehtoja myös salin ulkopuolelle. Pehmeät, logolla varustetut lämpimät hupparit ja tyylikkäät, sadetta pitävät takit sopivat mainiosti salilta kotiin palatessa päälle vedettäväksi. On tärkeää pitää keho lämpimänä ja suojattuna treenin jälkeen, sillä varsinkin raskaamman treenisession jälkeen kehon energiat kuluvat täysin palautumiseen.

]]>
Treenaa nyrkkeilykehän ulkopuolella https://muaythainokia.com/treenaa-nyrkkeilykehan-ulkopuolella/ Mon, 02 Jul 2018 09:55:42 +0000 https://muaythainokia.com/?p=44 Jokainen menestyvä ja asialleen omistautunut nyrkkeilijä tietää, että kehässä pärjääminen vaatii monipuolista kuntoilua myös sen ulkopuolella. Muiden lajien harjoittelu nyrkkeilytreenien ohella on paikallaan monestakin syystä. Monipuolinen harjoittelu pitää tylsistymisen loitolla ja kehittää taitoja sekä kuntoa monipuolisesti.

Pyöräily nyrkkeilyharjoittelun tukena

Pyöräily on loistava liikuntamuoto, jolla tiedetään fyysisten hyötyjen lisäksi olevan positiivisia vaikutuksia myös henkiseen jaksamiseen. Laji sopii melkeinpä kenelle tahansa aina liikunnallisempaa elämää aloittelevasta sohvaperunasta paatuneeseen urheilijaan. Pyöräily täydentää erinomaisesti myös nyrkkeilijän treeniä.Kesäisin salilla huhkiminen ei välttämättä maistu, vaan alavartalon lihasten kehittäminen on mukavampi hoitaa ulkoilmassa liikkumalla. Pyöräilyssä alavartalon lihakset saavat harjoitusta todella monipuolisesti ja kunto nousee kohisten. Positiiviset vaikutukset näkyvät taatusti nyrkkeilykehässä.Tarmokas liikkuja polkee myös talvisin, ja hieman haastavammassa säässä pyöräily tuokin harjoitteluun usein enemmän tekemisen meininkiä. Jos tavanomainen maantiepyöräily ei riitä, voi kaksipyöräisen päällä harrastaa monipuolisemminkin. Pyöräily sopii polkemisen intensiteetistä ja pyöräilijän tavoitteista riippuen niin kovaksi kestävyysliikunnaksi ja lihasten kuormittajaksi kuin lempeäksi palauttavaksi treeniksikin. Vain harva laji antaa näin monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin tavoitteisiin pääsemiseen.

Laji, joka ei vie aikaa nyrkkeilyyn panostamiselta

Jos omaa kaksipyöräistä ei ole, kynnys pyöräilyn aloittamiseen on tietysti korkeampi kuin vaikkapa juoksulenkille lähtemiseen. Hankinta on kuitenkin monesti erittäin kannattava, koska hyvä polkupyörä käy paitsi urheiluvälineestä myös ajoneuvosta. Kaiken lisäksi aikaa ja vaivannäköä ei välttämättä edes tarvitse uhrata polkupyöräkaupoilla pyörimiseen, sillä pyöräilyyn liittyvät hankinnat voi hoitaa näppärästi myös netissä. Cykelkraft on hyvä esimerkki nettikaupasta, josta saa helposti hankittua paitsi polkupyörän myös kaikki tarvittavat pyöräilyyn ja pyörän huoltoon liittyvät varusteet.Sen lisäksi, että itse polkupyörän hankkiminen on parhaimmillaan todella helppoa ja nopeaa, on pyöräily muutenkin kiireiselle ihmiselle sopiva laji. Sen sijaan, että treenille pitäisi varata kokonaan oma aikansa, hoituu se paikasta toiseen liikkuessa kuin siinä sivussa. Työmatkapyöräily tai vaikkapa treeneihin polkeminen onkin monen nyrkkeilyharrastajan valinta. Monessa tapauksessa perille pääsee kaiken lisäksi nopeammin kuin vaikkapa julkisia liikennevälineitä tai jopa autoa käyttämällä. Tällaisia arjen konkreettisia hyötyjä ei monesta muusta nyrkkeilyä tukevasta lajista saa.

]]>
Painoluokat nyrkkeilyssä https://muaythainokia.com/painoluokat-nyrkkeilyssa/ Mon, 14 Sep 2015 04:31:38 +0000 https://muaythainokia.com/?p=29 Nyrkkeily on todella monipuolinen ja fyysisesti haastava laji. Jos olet kiinnostunut itsepuolustuksesta, haluat kohottaa kuntoasi ja polttaa rasvaa, on nyrkkeily sinulle juuri oikea harrastus. Nyrkkeilyä on tarjolla aina juniorinyrkkeilystä kilpatasolle asti, myös naisille on yleensä oma ryhmänsä. Nyrkkeily kehittää koordinaatiokykyä ja fyysistä kuntoa tehokkaasti. Lajia säännöllisesti harrastavat ovat fyysisesti kestäviä, voimakkaita ja nopeita. Nyrkkeily kehittää myös todella tärkeitä luonteenpiirteitä, kuten itsehillintää, itseluottamusta, kunnioitusta ja hyviä käytöstapoja.Nyrkkeilyssä on olemassa eri painoluokkia, jotta nyrkkeilijät voisivat saada oman kokoisiaan vastustajia. Pituusrajaa ei tosin ole, joten toinen vastustajista voi olla jopa päätä pidempi, ja joskus enemmänkin. Molemmilla on kuitenkin, pituuserosta huolimatta, omat etunsa ottelutilanteessa. Painoluokkia on monta ja monissa niistä on lisäksi erikseen sekä ylempi että alempi sarja.Korsisarja on kaikkein keveimmille kilpailijoille, eli maksimissaan 47,6-kiloisille. Kärpässarja on 49-52,2-kiloisille, riippuen siitä, kuuluvatko he alempaan vai ylempään sarjaan tai jonnekin näiden kahden välille. Painoluokan hallitseva mestari on tällä hetkellä nicaragualainen Román González. Kääpiösarja on tarkoitettu 53,5-55,3-kiloisille nyrkkeilijöille. Höyhensarjalaiset puolestaan kuuluvat 57,2-59-kiloisiin kilpailijoihin. Kevytsarjaan kuuluvat nyrkkeilijät painavat enimmillään 61,2-63,5 kiloa, riippuen siitä, ovatko he kevytsarjaa vai ylempää kevytsarjaa. Tämän hetken kuuluisin kevytsarjassa otteleva on yhdysvaltalainen Floyd Mayweather Jr., joka on voittanut kaikki 48 ammattilaisotteluaan. Välisarjassa kilpailevat painavat 66,7-69,9 kiloa, ja keskisarjassa 72,6-76,2 kiloa. Enintään 79,4-kiloiset ottelevat raskaassa keskisarjassa.Nyrkkeilijän painon ollessa maksimissaan 90,72 kiloa, kuuluu hän alempaan raskaaseen sarjaan, eikä heillä ole ylärajaa painon suhteen. Kyseiset painoluokat koskevat WBO:ta, WBC:tä, WBA:ta sekä IBF:ää, eli ammattilaisnyrkkeilyä. Amatöörinyrkkeilyssä ja olympialaisissa käytettävät painorajat ovat suurpiirteisempiä.Vedonlyöjille nyrkkeilyottelut ovat mitä parasta viihdettä ja samalla totisinta totta. Nyrkkeilyssä löydään vetoa isoistakin summista, ja pelejä seurataan yleensä livenä urheilukanavien kautta. Vaikkei vedonlyöntiä harrastaisikaan, ovt nyrkkeilyottelut hauskaa ajanvietettä. Nyrkkeilyn tulokset löytyvät usean lehden urheilusivuilta ja TV:n kautta, mutta parhaat ottelutulokset löytyvät täältä!

]]>
Miten thainyrkkeily eroaa tavallisesta nyrkkeilystä https://muaythainokia.com/miten-thainyrkkeily-eroaa-tavallisesta-nyrkkeilysta/ Thu, 15 Jan 2015 09:15:13 +0000 https://muaythainokia.com/?p=14 Vaikka molemmissa lajeissa onkin yhteneviä piirteitä, nyrkkeilystä ja thainyrkkeilystä voi löytää yhtä monta, ellei enemmänkin, eroavaisuuksia. Mitä muuta eroa on siis thainyrkkeilyllä tavanomaiseen nyrkkeilyyn, kuin selkeästi havaittavat potkut sekä polvien ja kyynärpäiden käyttö?Ensinnäkin Muay Thaissa perusasento on jo erilainen; ottelija seisoo suoremmin ja kädet suojaavat otsan korkeudella ja ottelija seisoo ylävartalo suoraan vastustajaan päin lantio hieman nostettuna. Näin painon siirto potkuja varten käy helposti ja nopeasti. Lantion asento saattaa olla suurin näkyvä eriäväisyys ottelijoiden perusasennossa.Kädet ovat yleensä korkeammalla thainyrkkeilyssä, kämmenet yleensä vastakkain tai osoittaen vastustajaan päin. Vaikka käsien asentoja onkin lukuisia, tämä on yleisin, mitä kehissä näkee. Kämmenten asennolla suojataan eritoten pääpotkuja sekä kyynärlyöntejä pään ja kasvojen alueella.Thainyrkkeilyssä myös liikkuminen eroaa tavanomaisesta; se on verkkaisempaa ja iskujen sarjat ovat eri pituisia kuin nyrkkeilyssä. Kun nyrkkeilyssä taotaan iskuja, niitä saattaa tulla jopa 4-6:n comboja. Thainyrkkeilyssä 1-2 tai 1-3:n iskun combot ovat normaaleja, jonka jälkeen suojataan, tai vetäydytään hieman ennen kuin jatketaan.Thainyrkkeily on myös erittäin ”hyökkäävä” laji, sillä sen repertuaariin kuuluu vähemmän puolustustekniikoita verrattuna muihin taistelulajeihin. Iskuja ei esimerkiksi väistetä, vaan niitä opetellaan blokata omalla keholla. Lajin ainoiksi puolustustekniikoiksi voidaankin luetella kauemmaksi astuminen vastustajasta, taakse nojaaminen välttääkseen potkut ja iskut, potkujen blokkaaminen säärillä tai iskujen blokkaaminen käsillä. Laji onkin pitkälti sitä kumpi vastustajista kestää paremmin iskuja ja pystyy vielä antamaan samalla mitalla takaisin. Lajin fyysisyyden näkee siis myös siitä, että kehästä yleensä kävellään ontuen pois tai ottelija kannetaan pois viiden erän jälkeen. Jos kaipaat vielä yksityiskohtaisempaa tietoutta lajien eroista, käy katsomassa Muay Thai Pros sivustolta erittäin perinpohjainen kirjoitus aiheesta.Nyrkkeily ja thainyrkkeily ovat siis kaksi täysin eri lajia, eikä niitä voi verrata toisiinsa. Lajeista on kyllä hyötyä toisilleen, sillä tieto-taito on toki suurempi, jos esimerkiksi nyrkkeilijä aloittaa thainyrkkeilyn parissa tai vice versa.

]]>
Tällä hetkellä menestyneet nyrkkeilijät https://muaythainokia.com/talla-hetkella-menestyneet-nyrkkeilijat/ Sun, 11 Jan 2015 14:13:06 +0000 https://muaythainokia.com/?p=12 Ammattilaisnyrkkeilyssä sekä WBC, WBA, WBO ja IBF käyttävät samaa painoluokkajärjestelmää, joista jokaisella on omat maailmanmestaruutensa ja siten myös omat nyrkkeilijöiden rankingit. Nyrkkeilijä ei voi siis pitää hallussaan samanaikaisesti kuin yhden painoluokan mestaruutta. World Boxing Associationin sivusto listaa tämän hetken maailman mestarit, joista muutamista mainitsen alla.Raskassarjalaisista ukrainalainen Wladimir Klitschko pitää sekä WBA Super Champion että WBO-IBF Champion vyötä itsellään. Samassa painoluokassa WBA World Champion vyötä pitää Uzbekistanin Ruslan Chagaev ja WBC:ssä haitilainen Bermane Stiverne.Alemman raskaansarjan, eli cruiserweight WBA World Champion tittelin omistaa Venäjän Denis Lebedev, WBC titteliä pitää hallussaan Grigori Drozd, IBF titteliä Yoan Pablo Hernandez, ja WBO:n titteliä Marco Huck.Raskaassa keskisarjassa WBA Super Champion titteliä sekä WBO-IBF Champion titteliä pitää hallussaan venäläinen Sergei Kovalev, WBA World Champion tittelin omaa saksalainen Juergen Braehmer, ja WBC titteliä Adonis Stevenson.Ylemmässä keskisarjassa kärjessä ovat WBA Super Champion: kazakstanilainen Gennady Golovkin, WBA World Champion: yhdysvaltalainen Daniel Jacobs, WBC: Miguel Cotto, IBF: Jermain Taylor.Näissä rankingeissä ei mainita yhtä henkilöä, joka on tehnyt erittäin menestyksekkään uran ja joka hiljattain haastoi maailman mestarin puolustamaan titteliään. Tässä on siis yksi tämän hetken seuratuimmista ja menestyksekkäimmistä nyrkkeilijöistä: puolalainen Mauriusz Wach, joka tunnetaan myös lempinimestään ”The Viking”. Vuonna 1979 syntynyt puolalainen on ollut urallaan lyömätön, kunnes haastoi raskaansarjan maailmanmestarin Wladimir Klitschkon tänä syksynä ja kesti kaikki 12 erää, vaikkakaan ei voittanut puolustavaa maailmanmestaria vastaan.Vedonlyönnissä seurataan tarkoin monia nyrkkeilijöitä eri painoluokissa ja Wach on yksi heistä. Voit itsekin seurata Wachin kehitystä kertoimien muuttumisen kautta Betsson odds :in sivuilta. Matalat kertoimet kertovat ainakin sen, että hän on yksi maailman parhaimmistoa tällä hetkellä.Wach rakastui nyrkkeilyyn 90-luvulla ja ottelikin 90:ssä amatööriottelussa, sekä edusti maataan lukuisissa kansainvälisissä kisoissa. Amatööriurallaan Wachin suurimmat saavutukset ovat olleet kaksinkertainen Puolan mestaruus, sekä hopeasija Euroopan mestaruuskisoissa. Ammattipuolelle siirtymisen jälkeen Wach saavutti otteluvoittoennätyksensä 27 voitolla ja 15 tyrmäyksellä. WBC listaakin hänet neljännelle sijalle raskassarjalaisista.

]]>
Mitä on thainyrkkeily https://muaythainokia.com/mita-on-thainyrkkeily/ Wed, 07 Jan 2015 22:11:34 +0000 https://muaythainokia.com/?p=10 Muay Thain, eli suoralta käännökseltä thainyrkkeilyn, alkuperästä on monta tarinaa, mutta kaikilla niistä on yksi yhtenevä piirre: se oli alun alkaen thai sotilaiden itsepuolustuslaji sodankäynnissä. Thaimaan historiassa on ollut lukuisia taisteluita ja sodankäyntejä ja 1500-luvulla, kun sotia käytiin vielä jousin ja nuolin, miekoin ja keihäin, tämä laji alkoi saamaan muotoaan. Näiden sotaisien aikojen yhteydessä kirjoitettiin sodankäynnin opas ”Chupasart”, joka korostaa oman kehon ja raajojen käyttämistä aseena lähitaistelussa. Tämän oppaan perimmäisenä ideana oli opettaa, että taistelu oli muutakin kuin aseita; tärkeintä oli taistelijan täysi sitoutuminen niin mielen, sielun, kuin vartalonsakin kautta.1500-luvulla kuuluisa kuningas Naresuan lisäsi taistelulajin armeijan koulutukseen ja tämän seuraaja kuningas Prachao Sua (1697–1709) tunnettiin lajin intohimoisena harrastajana. Kuningas usein naamioitui tavalliseksi “rahvaaksi” ja kierteli kyliä taistellen kylän parhaiden kanssa, usein voittaen nämä. Tämän tapaisista kyläotteluista kehittyi aikojen saatossa vähitellen thainyrkkeilyottelut, joita käydään tänäkin päivänä. Se on maan kansallisurheilu syystäkin: thai armeija käyttää Muay Thaita lähitaistelussa, sitä osaavat myös jokainen maan kansalainen, sillä kaikki ovat jollain tapaa katsellut, matkinut ja opetellut sitä jossain vaiheessa elämäänsä. Lisää lajin historiasta löytää lukuisista nettilähteistä, sekä lajin maailman kattojärjestön sivuilta IFMA.1930-luvulla Muay Thaihin urheilulajina laadittiin kunnolliset ohjesäännöt, jotka esitettiin urheilumaailmalle, jotta lajista saataisiin kansainvälinen ja turvallinen kehälaji. Tätä ennen ottelut olivat raakoja, niitä käytiin paljaalla maalla ja otteluita jatkettiin, kunnes jompikumpi osapuolista ei enää kyennyt jatkamaan. Nämä ohjesäännöt lisäsivät lajin turvallisuutta ja mm. vaativat mm. että ottelijoilla tulee olla hanskat sen sijaan, että kädet olisi vain kääritty kankaaseen. Lajista on tullut 1900-luvun aikana erittäin suosittu maailmanlaajuisesti ja IFMA:han kuuluukin tällä hetkellä yli 100 jäsenmaata. Suomalaisista tunnetuista ja menestyneistä thainyrkkeilijöistä löydät lisätietoa osiosta ”Menestyvät suomalaiset thainyrkkeilijät” tai pääset suoraan sinne klikkaamalla tästä.

]]>