MMA:ssa loukkaantuminen

MMA on hyvin intensiivinen ja vaativa laji, jossa loukkaantumisia tulee eteen väistämättä. Loukkaantumisista toipuu usein melko nopeasti ja monet niistä ovat ehkäistävissä oikeanlaisella harjoittelulla ja turvallisia harjoitusmuotoja noudattamalla. On kuitenkin tärkeää, että oli loukkaantuminen sitten pieni tai iso, siitä on toivuttava kunnolla. Kannattaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa oikeasta tavasta toipua ja siitä, kuinka paljon esimerkiksi lepoa vamma vaatii. Tärkeintä on kunnollinen palautuminen, ennen paluuta MMA:n pariin.

Vuodelevossakin voi keksiä tekemistä

Lähes kaikki urheiluvammat vaativat usein lepoa. Pienissä vammoissa riittää usein muutama päivä, suuremmat taas voivat vaatia jopa kuukausien toipumisen. Vuodelepo on usein vain pieni osa toipumista, mutta se on kuitenkin tärkeää, sillä elimistön on annettava parantaa vaurio rauhassa. Vuodelevossakin voi kuitenkin keksiä itselleen tekemistä, esimerkiksi pelaaminen. Monet nettikasinoiden pelit, kuten pokeri ja Videoslots -pelit ovat erittäin hyvä tapa kuluttaa aikaa ja niiden parissa muutama päivä kuluu levossa ennen kuin huomaakaan.

Kevyt liikunta nopeuttaa palautumista

Kun määrätty aika vuodelevossa on kulunut, voi liikuntaa alkaa harrastaa kevyesti. Aluksi on tärkeää olla rasittamatta vaurioitunutta kohtaa liikaa. Jos vuodelevossa on oltu pitkään, on muutoinkin hyvä aloittaa liikunta varovasti, sillä liian nopeasti aloittaminen voi johtaa rasitusvammoihin ja uusiin loukkaantumisiin. Kevyt liikunta, vaurioituneen kohdan vähittäin vahvistaminen ja kärsivällinen treenaus ovat hyviä keinoja päästä takaisin MMA:n pariin. Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina keskustella lääkärin ja valmentajan kanssa, onko valmis palaamaan MMA:han.